beeldende kunst

Beeldende  kunst


Vormgeven doe ik al mijn hele professionele leven als architect en stedenbouwkundige. Daarnaast breid ik mijn werkveld steeds verder uit in de beeldende kunst. Aanvankelijk was het thema ‘ruimte’ leidend. De laatste jaren sla ik ook minder gebaande paden in en ontwikkel ik het zelfvertrouwen om het onderbewuste vrij te maken. De vrije kunst is óók gebaseerd op onderzoek, maar met een grotere rol voor intuïtie en toeval. Het is een hoogstpersoonlijk onderzoek en daarmee een weg tot zelfkennis. Maar het is niet alleen egotripperij: ook hier bestaat een aspect van dienstbaarheid. Niet zo zeer in behagen, maar in een uitnodiging om ècht te kijken; kunst opent de ogen!

 

Ik vertrek meestal met een duidelijk concept, maar toeval en intuïtie nemen het dan gaandeweg in min of meerdere mate over. Het is een spel van afwisselend loslaten en weer de regie pakken.

Ik werk vooral met acryl op doek maar experimenteer ook met andere materialen en technieken. 

Kunst maken is een eenzame bezigheid. Met de schildersgroep ‘Weerwerk’ komen we maandelijks bijeen en bespreken we elkaars voortgang en ontwikkelingen in de kunst. Onontbeerlijk! www.weerwerkexpo.nl
Janwillem Snieder

architectuur en stedenbouw

beeldende kunst

Copyright © All Rights Reserved